Scholengroep ECOV heeft alle STE(A)M-richtingen in huis,

van abstract tot arbeidsgericht

ECOV BaO
Sint Jozefschool Mere

Basisonderwijs

 

Een goede lagere school kiezen voor uw kind is een beslissing waar u grondig over wil nadenken, en terecht. In elk van de ECOV scholen krijgt uw kind alle kansen om zijn interesses, kwaliteiten en talenten te ontwikkelen.

In elk van onze scholen werken leraren en directie gedreven aan een pedagogische en didactische visie. Vanuit ons christelijk engagement stellen we de eigenheid van iedere leerling centraal. We bekommeren ons om alle leerlingen, elk met hun eigen noden en behoeften.

Basisonderwijs

 

‘Een school van de bovenste plank!’

 

We zetten in onze schoolwerking met alle participanten drie sleutelwaarden voorop:

 

KWALITEIT  samen leren in een zorgzame sfeer, met een vernieuwende open kijk waarin kinderen kunnen groeien in zelfstandigheid.

 

VERBONDENHEID Samen leven en verantwoordelijkheid dragen met respect en waardering voor  jezelf, de anderen, de omgeving, de natuur en De Andere,…

 

CREATIVITEIT  kinderen mogen en kunnen groeien, eigen mogelijkheden ontdekken en vorm geven.

Basisonderwijs
ECOV S.O.
DvM htb Aalst
SJS Mere
VTI Aalst

Secundair Onderwijs

 

Een goede secundaire school kiezen voor uw kind is een beslissing waar u grondig over wil nadenken, en terecht. In elk van de ECOV scholen krijgt uw kind alle kansen om zijn interesses, kwaliteiten en talenten te ontwikkelen.

In elk van onze scholen werken leraren en directie gedreven aan een pedagogische en didactische visie. Het studieaanbod is zo opgesteld dat we uw kind optimaal kunnen begeleiden bij zijn of haar verdere onderwijsloopbaan: van het eerste naar het tweede jaar en naar de tweede graad, en dit proces wordt voortgezet doorheen de verdere schoolloopbaan van uw kind.

Vanuit ons christelijk engagement stellen we de eigenheid van iedere leerling centraal. We bekommeren ons om alle leerlingen, elk met hun eigen noden en behoeften.

We bieden onderwijs dat jongeren nieuwsgierig maakt naar de toekomst, waarbij we hen stapsgewijs leren om hun eigen interesses en talenten te verkennen om zo hun eigen weg te gaan in hun onderwijsloopbaan.

DvM htb DvM htb is een secundaire school in hartje Aalst met zowel TSO- als BSO-richtingen. Wij zijn een ondernemende school met 3 pijlers in ons aanbod: bedrijfsleven, wetenschappen en creativiteit & schoonheid. Ons opvoedingsproject zit verankerd in het dagelijkse schoolleven. Allemaal samen, leerlingen en personeel, verleggen we grenzen. Want op DvM htb halen leerlingen het beste uit zichzelf!

Sint-Jozefschool Mere

 

Kom het maken!

 

De Sint-Jozefschool in Mere is een pionier in toekomstgericht secundair onderwijs. Onze kleinschalige school ziet het groots: leerlingen komen het hier maken in ASO-, TSO- en BSO-opleidingen. Eigentijds als we zijn, zorgen we er samen voor dat iedereen helemaal mee is.

VTI De Kering (Centrum Leren en Werken)

Secundair Onderwijs